جدیدترین مطالعات صورت گرفته در مورد تاثیر کرونا ویروس جدید بر بارداری

کرونا ویروس جدید (2019-nCoV) ممکن است پیامدهای منفی را در بارداری ایجاد کند. هنوز تأثیر کرونا بر زنان باردار و جنین آنها مشخص نشده است و این یک نگرانی اساسی است، زیرا دیگر اعضای خانواده کورونا ویروس، که مسئولیت شیوع بیماری های سندرم حاد تنفسی حاد (SARS-CoV) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) را بر عهده داشته اند، توانایی خود را در ایجاد عوارض شدید در طی بارداری اثبات کرده اند. شیوع و تاثیرات ویروس های SARS و MERS، می تواند تا حدودی ما را برای بررسی تأثیر احتمالی 2019-nCoV بر بارداری راهنمایی کند. در طول همه گیری SARS-CoV در سال 2002 -2003 ، 20 زن باردار به این ویروس مبتلا شدند. سه نفر از زنانی که در دوران بارداری به SARS-CoV مبتلا شده بودند، فوت کردند. چهار نفر دچار سقط جنین در سه ماهه اول شدند. دو نفر از این زنان باردار محدودیت رشد جنین در سه ماهه دوم یا سوم داشتند و در 4 نفر از آنها  زایمان زودرس گزارش شد. همچنین در بررسی هایی که بر روی 11 زن باردار آلوده به ویروس MERS-CoV انجام شد، مشخص گردید که ده نفر از آن ها ( 91٪ ) عواقب نامطلوبی را نشان داده اند. شش نوزاد به دنیا آمده (55٪) در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند. سه نوزاد (27٪) فوت شدند و دو نوزاد (۱۸٪) با زایمان زودرس متولد شدند زیرا مادرانشان نارسایی شدید تنفسی داشتند. از آنجا که ویروس 2019-nCov دارای رفتار مشابه با ویروس های هم خانواده اش می باشد، در نتیجه باید غربالگری های سیستماتیک برای آگاهی از وجود هرگونه عفونت مشکوک 2019-nCoV در دوران بارداری انجام گیرد. اگر عفونت 2019-nCoV در دوران بارداری تأیید شود، پیگیری طولانی برای مادران و جنین شان توصیه می شود. 

تحقیقات اولیه نشان می دهد که کرونا ویروس ممکن است خطر کمتری برای کودکان و زنان باردار داشته باشد.

یک مطالعه جدید، نخستین مشاهدات بر نحوه تأثیر بیماری تنفسی بر بارداری را ارائه می دهد. در این مطالعه، 9 زن باردار در سنین 26 تا 40 سال مورد بررسی قرار گرفتند که مبتلا به ذات الریه ناشی از COVID-19 بودند. قابل توجه ترین یافته این بود که ویروس از مادر به جنین در رحم منتقل نشده بود.

کرونا ویروس جدید از زمان اولین ظهورش در اواخر ماه دسامبر، به سرعت در چین گسترش یافته و به سرعت بیش از 60 هزار نفر را در 25 کشور مختلف آلوده کرد. كرونا ویروس جدید (با نام COVID-19) قابلیت انتشار بالایی بین انسان ها دارد به گونه ای که تخمین زده می شود كه هر بیمار می تواند آن را به دو نفر دیگر منتقل كند. همچنین شواهد اولیه نشان می دهد كه ویروس کرونا در تعداد کمی از كودكان تشخیص داده شده است. ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که کودکان شانس کمتری برای ابتلا به این ویروس داشته باشند.

تاثیر ویروس کرونا بر نوزادان:

تحقیقات جدیدی که در خارج از چین انجام گرفته، نشان داده است که ویروس کرونا در دوران بارداری از زنان باردار به جنین منتقل نمی شود. اگرچه مطالعات جدید منتشر شده کوچک بود و تنها 9 زن باردار را مورد ارزیابی قرار داد، اما اولین مشاهداتی است که در مورد چگونگی تأثیر بیماری تنفسی بر حاملگی وجود دارد. در این مقاله، نوزادانی كه مادرانشان ویروس COVID-19 داشته اند را 36 ساعت پس از تولد مورد آزمایش قرار داده اند و طی بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد که مایع آمنیوتیک، خون بند ناف یا شیر مادر، از راه های انتقالی ویروس کرونا نیستند. البته لازم به ذکر است که در این مطالعات هنوز تاثیر کرونا بر زنان باردار در مراحل اولیه بارداری مشخص نشده است، زیرا این مطالعه فقط بر روی مادران باردار در سه ماهه سوم بارداری انجام گرفته است. زنانی که به کرونا ویروس آلوده شده اند، احتمالاً بعد از تولد باید از نوزادان خود جدا شوند تا از طریق تماس نزدیک، ویروس را به نوزاد خود منتقل نکنند.

انتقال کرونا ار مادر به جنین:

از حیث اهمیت موضوع انتقال کرونا از مادر به جنین، اخیرا مطالعه ای در این راستا نیز صورت گرفته است. در این مطالعه 9 زن باردار در سنین 26 تا 40 سال مورد بررسی قرار گرفتند که مبتلا به پنومونی (ذات الریه) ناشی از ویروس COVID-19 بودند. همه خانم ها در شروع مطالعه در سه ماهه سوم بارداری بودند و با انجام عمل سزارین، با موفقیت زایمان کردند. نمونه های به دست آمده از مایع آمنیوتیک، خون بند ناف، شیر مادر و گلوی نوزادان برای بررسی وجود این ویروس کرونا مورد آزمایش قرار گرفتند، که همه آزمایشات نتیجه منفی داشتند.

قابل توجه ترین یافته در مورد این ویروس این بود که انتقال کرونا از مادر به جنین در رحم رخ نداده بود.

علاوه بر این، به نظر نمی رسد که زنان باردار از نظر علائم بالینی در پیشرفت بیماری نسبت به جمعیت عمومی تفاوتی داشته باشند.

همچنین ار آنجایی که تمام زنان این مطالعه در سه ماهه سوم بارداری خود بودند، بنابراین نحوه پاسخ دهی زنان باردار در سه ماهه اول یا دوم به این عفونت هنوز مشخص نیست. همینطور از آنجا که همه زنان از طریق سزارین زایمان کرده اند، مشخص نیست که آیا ویروس می تواند در هنگام زایمان طبیعی (واژینال) به کودک منتقل شود یا خیر. احتمال انتقال کرونا از مادر به جنین تا حد زیادی به نحوه شیوع ویروس بستگی دارد. اگر ویروس از طریق قطرات موجود در هوا پخش شود، خطر انتقال با سزارین و زایمان های طبیعی یکسان است اما اگر این عفونت ویروسی از طریق مایعات بدن یا خون و مانند ویروس HIV پخش شود، میزان انتقال آن به جنین با زایمان سزارین کاهش می یابد.

گرچه شواهد موجود امیدوارکننده است، اما محققان خاطر نشان كردند كه این مطالعه كوچك است و قبل از نتیجه گیری در مورد اینکه احتمال عفونت داخل رحمی وجود دارد یا خیر، باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

یافته ها و مطالعات اخیر مشابه مشاهدات به دست آمده در مورد سندرم حاد تنفسی حاد (SARS، یا SARS-CoV-1) است که در سال 2003 گزارش شد. به گفته محققان، هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس سارس به جنین در زنان باردار مبتلا به این ویروس وجود نداشت. طبق تحقیقات، این ویروس به دلیل وجود جفت و کیسه آمنیوتیک به عنوان عامل محافظت کننده از جنین، توانایی انتقال به جنین را نداشت و حتی در صورت وجود باکتری در جریان خون (سپسیس) مادر مبتلا، معمولاً تاثیری روی جنین ایجاد نمی گردد. البته طبق گفته محققان به نظر می رسد تفاوت های اساسی بین ویروس SARS و COVID-19 وجود دارد. زنان باردار مبتلا به SARS عوارض بیشتری از جمله سقط جنین، زایمان زودرس و محدودیت رشد داخل رحمی را تجربه کردند. اما مطالعات جدید نشان داد که زنان باردار آلوده به COVID-19 عوارض یا نتایج منفی مذکور را ندشتند و این نشان می دهد که ویروس جدید ممکن است باعث ایجاد یک عفونت خفیف تر شود، اما هنوز مشخص نیست که COVID-19 چگونه می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد.

سیستم ایمنی زنان باردار به دلیل تغییراتی که در دوران بارداری دارند، سرکوب می شود که به طور پیش فرض آن ها را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد. شواهد گذشته نشان می دهد كه زنان باردار عوارض بیشتری را تجربه کرده اند و با سایر عفونت های تنفسی از جمله SARS مجبور به بستری شدند. همچنین بر اساس گزارشات، ذات الریه یا پنومونی در زنان باردار با عوارض قابل توجهی در مادر و جنین همراه است و  تا زمانی که تحقیقات و نتایج بیشتری وجود نداشته باشد، باید به زنان باردار آلوده به COVID-19 توجه ویژه ای داشت زیرا ممکن است خطرات، عوارض و پیامدهای منفی بیشتری هنگام تولد داشته باشند. رویارویی با ویروس SARS-CoV-1 تجارب زیادی را در اختیار محققان قرار داده است، اما قبل از اینکه به طور قطع نتیجه گیری و تصمیم گیری های بعدی در مورد سیاست ها و اقدامات آتی انجام شود، باید تحقیقات بیشتری در مورد این ویروس جدید انجام گیرد.

تاثیر کرونا در کودکان:

 تعداد كمی از كودكان به ویروس جدید کرونا مبتلا شده اند و به نظر می رسد کودکانی که تست مثبت برای COVID-19 داشتند، در مقایسه با افراد مسن علائم خفیف تری را نشان داده اند. یک گزارش معتبر نشان داد که بیشتر افراد آلوده به کرونا ویروس بین 49 تا 56 سال سن داشتند. بیشتر بیماران نیز دارای بیماری های مزمن یا زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی بوده اند، بنابراین شدت این بیماری ممکن است به سلامت کلی فرد مبتلا به عفونت بستگی داشته باشد. البته هنوز خیلی زود است که در مورد اینکه کودکان در معرض خطر کمتری هستند اظهارنظر شود، اما مقایسه های اولیه بین ویروس کرونا ی جدید با سایر بیماری های ناشی از ویروس های هم خانواده در مورد نحوه ابتلای کودکان، انجام گرفته است. به عنوان مثال، کودکان زیر ۱۲ سال مبتلا به SARS، علائم خفیف تر و مدت زمان بستری کمتری را در مقایسه با بزرگسالان تجربه کردند. همچنین کودکان مبتلا به سندرم تنفسی (MERS)، میزان مرگ و میر کمتری نسبت به بزرگسالان داشتند و به طور کلی علائم خفیف تری را بروز دادند. یک مطالعه معتبر از ارزیابی MERS نشان داد که کودکان مبتلا به بیماری زمینه ای جسمی و روحی علائم تنفسی شدیدتری را در مقایسه با کودکانی که سالم بودند، تجربه کردند. 

طبق گفته محققان، ما هنوز در مراحل اولیه تحقیق در مورد کرونا ویروس جدید هستیم. تا زمانی که شواهد بیشتری وجود نداشته باشد، هیچ نتیجه گیری قطعی در مورد چگونگی عملکرد این ویروس و تاثیر کرونا بر زنان باردار و کودکان و همچنین انتقال کرونا از مادر به جنین حاصل نمی شود. وضعیت مربوط به بیماری COVID-19 به طور مداوم در حال تغییر است و هر روز اطلاعات بیشتری کسب می شود.

نتیجه پایانی:

تحقیقات اخیر نشان می دهد که انتقال کرونا از مادر به جنین در دوران بارداری صورت نمی گیرد. همچنین زنان مورد مطالعه در سه ماهه سوم بارداری خود قرار داشتند و از طریق سزارین زایمان کردند، بنابراین چگونگی عملکرد کرونا ویروس در اوایل بارداری یا انتقال آن طی زایمان طبیعی هنوز مشخص نیست. پس در نتیجه طبق توصیه محققان، تا زمان به دست آمدن اطلاعات دقیق تر و بیشتر، بهتر است به دلیل اینکه زنان باردار آلوده به COVID-19 می توانند در معرض خطر بیشتری برای عوارض و پیامدهای منفی هنگام تولد قرار داشته باشند، متوجه مراقبت های ویژه ای گردند.

درباره maryam ershadi

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Document